Wczorajszy wiosenny obiadek.
Składniki:
*połowa polędwicy
*plasterek żółtego sera
*nac pietruszki
*brązowy ryż
*pomidorki koktajlowe
*ogórek zielony
*sól, pieprz, inne przyprawy wg uznania
Polędwicę kroimy na plasterki 3-4cm i traktujemy tłuczkiem. Mięsko można wcześniej zamarynowac, ale jeśli nie ma czasu to przyprawiamy je solą pieprzem i czym tam jeszcze chcemy. Ja użyłam przyprawy do pieczeni. Potem nakładamy serek i pietruszkę.
Zawijamy.
Wrzucamy na roztopione MASEŁKO, nie oliwę z oliwek, tymbardziej nie olej. MASŁO - najlepiej podkreśla smak polędwicy. Zerkamy, przekladamy z jednej strony na drugą i oceniamy kiedy jest gotowe :)
ryż polałam niestety sosem z TOREBKI ... bo go po prostu uwielbiam.
efekt koncowy :
Pozdrawiam ! :)
ps. kocham wiosnę.
mniam mniam :) az sie glodna zrobilam.
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuń