Co będzie nam potrzebne?
z krewetek usuwamy ogonki
kroimy warzywa - cukinię, cebulę, pora
rozgrzewamy masło na patelni
podsmażamy krewetki przez około 5 minut
przekładamy krewetki na talerz a na patelni podsmażamy czosnek
dodajemy warzywa i również posmażamy
podlewamy sokiem z limonki i dusimy, ja dodałam też trochę buliony, bo bylo dla mnie po prostu zbyt kwaśne :)
wrzucamy krewetki, dusimy jeszcze trochę, doprawiamy wg uznania, podajemy z brązowym ryżem
SMACZNEGO ! :)
ALE PYSZNIE WYGLĄDA! Aja nigdy nie wiedzialam jak zrobić krewetki i robilam w panierce
OdpowiedzUsuńTakie pyszności o tej godzinie!!! :D Wygląda wspaniale :)
OdpowiedzUsuńjeżuuuuu, jakie to musi być pyyyyszne!!!!! chyba zrobię!
OdpowiedzUsuńKrewetek nigdy nie jadłam ale mnie ciągnie.. Hmm.. Trochę obleśnie wyglądają przed przyrządzeniem :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
bardzo dziekuje:)
OdpowiedzUsuńO chetnie bym wyprobowala ten przepis, mozesz mi poradzic jak wybierac i gdzie szukac dobrych jakosciowo krewetek? Czy te z supermarketów to nie jest takiś szajs?