czwartek, 7 marca 2013

C'mon Let's Make A Pizza!

To już raczej ostatni post z serii 'włoskiej'. Chociaż może jeszcze przydałoby się zrobić jakieś cannelloni..

Póki co PIZZA!


Co będzie potrzebne?
ciasto:
-mąka  500g
-łyżeczka soli
-2 łyżki oleju
-szklanka ciepłej (nie gorącej!) wody
-7g drożdży

reszta:
-świeża bazylia
-szynka szwarcwaldzka
-parmezan
-kulki mozarelli
-cebulka
-pomidor
-papryczka chili
-sos łowicz Basilico
PESTO

Ugniatamy ciasto. Wkładamy do miseczki, przykrywamy szmatką i stawiamy w ciepłym miejscu na 20 minut, aby urosło.

Następnie dość cienko rolujemy ciasto i układamy warstwy:
1. Pesto
2. Sos Basilico
3. Ser parmezan
4. Nasze dodatki

Wkładamy do piekarnika na 15 minut w temp 200-250 stopni. 

Na koniec układamy bazylię .... Zajadamy!!!!




 umc umc umc ^^

22 komentarze:

  1. Zawsze ilekroć próbuję zrobić własną pizze to mam problem z ciastem:
    1. Używałam i drożdży w kostce i instant i zawsze je wyczuwam (bleee)
    2. Ciasto albo się nie dopiecze albo się przypali.
    Aż w końcu się poddałam i jak mam ochotę to.. mamy od tego ludzi xD
    Ale Twoja wygląda tak apetycznie, że.. chyba się skuszę. Najwyżej będzie na Ciebie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm! Pyszne. Nie jem mięsa, ale jakby zrobić wersję bez to zjałbym całą ze smakiem ; ))

    OdpowiedzUsuń
  3. Rób ochotę, a Ja na diecie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. może dziwny komplement, ale bardzo fajne zrobiłaś zdjęcia potraw i składników. wbrew pozorom, ciężko jest żeby to wszystko wyglądało schludnie i apetycznie;)

    OdpowiedzUsuń
  5. "umc umc umc^^" uwielbiam Twoje posty i Twoje filmiki! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. A może wstawisz przepis na muffinki lub babeczki? ;) Trudno znaleźć dobry przepis na nie...

    OdpowiedzUsuń
  7. Oj ty, aleś mi smaka narobiła;D

    OdpowiedzUsuń
  8. mniam ! ale zgłodniałam !

    OdpowiedzUsuń
  9. aż mi się chce pizzę :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale smaka narobiłaś mmm hehe ;D a co do tego co pisałaś, że ostatni post to może przed ostatni zależałoby mi na tym abyś dodała post jak robisz cannelloni? Dałoby radę? ;)

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie ja właśnie zaczynam przygodę z blogiem.

    OdpowiedzUsuń
  11. jestem na diecie a ty mi robisz taką przykrosc dodajac tu takie pyszne przepisy jest późno i zgłodniałam :( nie lubie cie :P (zart oczywiscie)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kurde ja tak jak koleżanka wyżej buuuu :(

      Usuń
  12. Chyba już wiem, co robię jutro na obiad ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Ja wykładam ciasto w blaszce bo zawsze mi bardzo grube rośnie. Pewnie za dużo drożdży kładę ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. dawno nie widziałam nic co wyglądałoby tak apetycznie :D mam pytanie(tak naprawde nie znam sie na tym :D ) czy ten papier do pieczenia jest czymś posmarowany i jeśli tak to w jakich ilościach?

    OdpowiedzUsuń
  15. Ojej! wygląda świetnie! :)
    Uwielbiam Twojego bloga! Gratuluję :)

    http://ooomnomnomnom.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...