wtorek, 22 marca 2011

Nadziewane polędwiczki.

Wczorajszy wiosenny obiadek.

Składniki:
*połowa polędwicy
*plasterek żółtego sera
*nac pietruszki
*brązowy ryż
*pomidorki koktajlowe
*ogórek zielony
*sól, pieprz, inne przyprawy wg uznania



Polędwicę kroimy na plasterki 3-4cm i traktujemy tłuczkiem. Mięsko można wcześniej zamarynowac, ale jeśli nie ma czasu to przyprawiamy je solą pieprzem i czym tam jeszcze chcemy. Ja użyłam przyprawy do pieczeni. Potem nakładamy serek i pietruszkę.



Zawijamy.



Wrzucamy na roztopione MASEŁKO, nie oliwę z oliwek, tymbardziej nie olej. MASŁO - najlepiej podkreśla smak polędwicy. Zerkamy, przekladamy z jednej strony na drugą i oceniamy kiedy jest gotowe :)



ryż polałam niestety sosem z TOREBKI ... bo go po prostu uwielbiam.



efekt koncowy :




Pozdrawiam ! :)



ps. kocham wiosnę.

2 komentarze:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...