* krewetki koktajlowe
* papryka: czerwona, zielona, żółta
* cukinia
* imbir
* imbir w zalewie
* sos tekiyaki (można go dostac w carrefourze, lub po prostu zmienic na inny)
* masło
* cebula
* czosnek
* vegeta i inne przyprawy do smaku
paprykę, imbir i cukinię kroimy i wrzucamy do woka
podsmażamy, podduszamy w sosie z imbiru, dodajemy też marynowany imbir
na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy cebulkę i czosnek, dodajemy oczyszczone krewetki i podsmażamy około 5 minut
dodajemy krewetki do warzyw
wlewamy sos i chwilkę gotujemy
ja przyprawiam dosc sporo vegetą i chilli, które przywiozłam z bułgarii. krewetki wcześniej też opruszyłam przyprawą do ryb - również łup bułgariowy :)
podajemy z makaronem ryżowym
to było tak pyszne, że zaraz się rozpłaczę, że się skończyło..
Hej hej u mnie 3 konkursy specjalnie na gwiazdkę, wpadaj do mnie maila zostawić :*** Całuje!
OdpowiedzUsuńMniam, poczułam się bardzo głodna :D
OdpowiedzUsuńWesołych świąt ;*
wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńdobrze wyglada ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam krewetki :)
OdpowiedzUsuń