czwartek, 22 grudnia 2011

krewetki z papryką, cukinią i imbirem w sosie tekiyaki

Co nam będzie potrzebne?
* krewetki koktajlowe
* papryka: czerwona, zielona, żółta
* cukinia
* imbir
* imbir w zalewie
* sos tekiyaki (można go dostac w carrefourze, lub po prostu zmienic na inny)
* masło
* cebula
* czosnek
* vegeta i inne przyprawy do smaku




paprykę, imbir i cukinię kroimy i wrzucamy do woka

podsmażamy, podduszamy w sosie z imbiru, dodajemy też marynowany imbir


na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy cebulkę i czosnek, dodajemy oczyszczone krewetki i podsmażamy około 5 minut

dodajemy krewetki do warzyw


wlewamy sos i chwilkę gotujemy

ja przyprawiam dosc sporo vegetą i chilli, które przywiozłam z bułgarii. krewetki wcześniej też opruszyłam przyprawą do ryb - również łup bułgariowy :)

podajemy z makaronem ryżowym

to było tak pyszne, że zaraz się rozpłaczę, że się skończyło..

6 komentarzy:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...