środa, 11 stycznia 2012

SAJGONKI Z KREWETKAMI mniaaaam !





Co nam będzie potrzebne?

-makaron ryżowy
-papier ryżowy
-grzyby mun
-por, marchewka, cebula, czosnek
-krewetki
-masło
-sos sojowy
-ser żółty



1. Obieramy krewetki, kroimy warzywa



2. Przygotowujemy farsz, podsmażamy na masełku cebulę, następnie warzywa i lekko osolone krewetki



3. Gotujemy makaron i grzyby mun i dodajemy do farszu. Wszystko razem podsmażamy, podlewamy sosem sojowym



4. Zawijamy w papier ryżowy wg instrukcji na opakowaniu



5. Smażymy kilka minut na głębokim tłuszczu, ja tu niestety nie miałam takiej możliwości i trochę mi się porozpadały.



Pałaszujemy !!!!!



Smacznego :)


8 komentarzy:

  1. Ciekawy przepis :) lubię krewetki.

    OdpowiedzUsuń
  2. wprost uwielbiam sajgonki, ale zalecam smażenie ich w głębokim oleju w woku :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wiem wiem, nie miałam wtedy woka przy sobie

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam krewetki, więc te sajgonki muszą być pyyyyyszne :) Na pewno skorzystam z przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ale mi ochoty narobiłaś na takie jedzonko :))

    OdpowiedzUsuń
  6. mmm uwielbiam chińską kuchnię :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...