Co nam będzie potrzebne?
-makaron ryżowy
-papier ryżowy
-grzyby mun
-por, marchewka, cebula, czosnek
-krewetki
-masło
-sos sojowy
-ser żółty
1. Obieramy krewetki, kroimy warzywa
2. Przygotowujemy farsz, podsmażamy na masełku cebulę, następnie warzywa i lekko osolone krewetki
3. Gotujemy makaron i grzyby mun i dodajemy do farszu. Wszystko razem podsmażamy, podlewamy sosem sojowym
4. Zawijamy w papier ryżowy wg instrukcji na opakowaniu
5. Smażymy kilka minut na głębokim tłuszczu, ja tu niestety nie miałam takiej możliwości i trochę mi się porozpadały.
Pałaszujemy !!!!!
Smacznego :)
Ciekawy przepis :) lubię krewetki.
OdpowiedzUsuńwprost uwielbiam sajgonki, ale zalecam smażenie ich w głębokim oleju w woku :)
OdpowiedzUsuńMniam:D
OdpowiedzUsuńwiem wiem, nie miałam wtedy woka przy sobie
OdpowiedzUsuńmmmmm :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam krewetki, więc te sajgonki muszą być pyyyyyszne :) Na pewno skorzystam z przepisu :)
OdpowiedzUsuńale mi ochoty narobiłaś na takie jedzonko :))
OdpowiedzUsuńmmm uwielbiam chińską kuchnię :)
OdpowiedzUsuń