Co będzie nam potrzebne?
-szpinak, najlepiej świeży
-ser feta
-ciasto francuskie
-masło, cebula, czosnek, przyprawy
Szpinak dokładnie płuczemy
Na patelki podsmażamy cebulę, czosnek i dodajemy liście szpinaku
Podduszamy, ja dodałam ciut śmietany.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraciki
Nakładamy plasterek sera feta.
Nakładamy porcję szpinaku, zawijamy.
Smarujemy żółtkiem
Pieczemy 15 minut w temp. 180stopni
Jemy !! ommoomooommm
uwielbiam szpinak :))
OdpowiedzUsuńoż, zgłodniałam przez ciebie ;)
OdpowiedzUsuńPychota <3
OdpowiedzUsuńOjej, uwielbiam przekąski z ciasta francuskiego, ale szpinak to nie dla mnie ;)
OdpowiedzUsuńMniam wygląda to pysznie:D
OdpowiedzUsuńmniam ja bym po wierzchu posypała jeszcze serem żółtym byłby taki chrupiący ;D . Pozdrawiam ;)
OdpowiedzUsuńale smakowicie wygląda !
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie, ale szpinak raczej nie dla mnie. ;)
OdpowiedzUsuńSmakowite musiało być ^^
OdpowiedzUsuńJak nie lubię szpinaku, tak z chęcią bym po nie sięgnęła. Aż ślinka cieknie!
OdpowiedzUsuńA już chciałam sławić Cię, że masz cierpliwość do robienia francuskiego ciastucha, a tu - tak jak u mnie :)
OdpowiedzUsuńA ja lubię szpinak i oczywiście, że wypróbuję ten przepis. Szpinak fantastycznie komponuje się z serami, śmietanami i tym podobnymi.
też często robię coś takiego. smakuje wyśmienicie
OdpowiedzUsuńWydaje mi się, że powinno się smarować białkiem a nie żółtkiem, ale mogę się mylić ;)
OdpowiedzUsuń