piątek, 20 stycznia 2012

Przekąski ze szpinakiem w cieście francuskim.




Co będzie nam potrzebne?
-szpinak, najlepiej świeży
-ser feta
-ciasto francuskie
-masło, cebula, czosnek, przyprawy



Szpinak dokładnie płuczemy



Na patelki podsmażamy cebulę, czosnek i dodajemy liście szpinaku



Podduszamy, ja dodałam ciut śmietany.



Ciasto francuskie kroimy na kwadraciki



Nakładamy plasterek sera feta.



Nakładamy porcję szpinaku, zawijamy.



Smarujemy żółtkiem



Pieczemy 15 minut w temp. 180stopni




Jemy !! ommoomooommm



13 komentarzy:

  1. oż, zgłodniałam przez ciebie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ojej, uwielbiam przekąski z ciasta francuskiego, ale szpinak to nie dla mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam ja bym po wierzchu posypała jeszcze serem żółtym byłby taki chrupiący ;D . Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda przepysznie, ale szpinak raczej nie dla mnie. ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak nie lubię szpinaku, tak z chęcią bym po nie sięgnęła. Aż ślinka cieknie!

    OdpowiedzUsuń
  6. A już chciałam sławić Cię, że masz cierpliwość do robienia francuskiego ciastucha, a tu - tak jak u mnie :)

    A ja lubię szpinak i oczywiście, że wypróbuję ten przepis. Szpinak fantastycznie komponuje się z serami, śmietanami i tym podobnymi.

    OdpowiedzUsuń
  7. też często robię coś takiego. smakuje wyśmienicie

    OdpowiedzUsuń
  8. Wydaje mi się, że powinno się smarować białkiem a nie żółtkiem, ale mogę się mylić ;)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...